Què és la muntanya per a mi?

La muntanya per a mi ho és tot.

Ja de ben menut recordo les eixides que féiem a la muntanya amb molta felicitat. Per a la gent del Maestrat, Penyagolosa (1.814 m) i l’entorn de Sant Joan és un lloc especial carregat de molt de simbolisme i misticisme, màgic, que per a sentir-lo l’has de viure. Viure per sentir.

La muntanya, les muntanyes representen eixa superfície que és el país, el territori. “Les muntanyes sempre esperen” “Les muntanyes sempre hi són”. Este frases populars sintetitzen clarament el fet omnipresent i omnipotent de les muntanyes.

En moltes cultures, com la basca, la catalana i la valenciana, les muntanyes són éssers populars mitològics habitats sovint per bruixes, que sens dubte marquen el caràcter i la manera de ser dels pobles que viuen a prop.

A mi les muntanyes m’ho han donat tot. Si soc com soc (amb les virtuts i els defectes) és per elles. M’agrada viure entre muntanyes, d’alguna manera em fa sentir segur, arrecerat, protegit, lluny de l’asfalt i dels plans.

La muntanya sempre ens dona plaer i moltes lliçons. A la muntanya sempre hem d’anar a aprendre, amb el cor obert i els sentits atents. La muntanya m’ha ensenyat sobretot el respecte. Pujar una muntanya per a mi és com un camí espiritual on s’enlaira l’ànima a cada pas que fas, més a prop del cel.

Però hi ha més que això. La muntanya és un espai personal de reflexió, d’autoconeixement (de conéixer cada u els seus límits físics i mentals), d’autosuperació (que inclou el verdader sentit de la competitivitat).

Però la muntanya també de poc m’ho lleva tot.

Puc donar les gràcies d’haver compartit els moments més durs a la muntanya amb molt bones persones que em van ajudar a superar principis de fatiga i d’hipotèrmia (un cas relatat més avall a les experiències de la FEDME). La muntanya trau el millor de les persones, el companyerisme, la solidaritat.

Només les persones que sabem de les trampes i l’hostilitat del medi natural, de la muntanya, i dels múltiples i canviants factors que hi intervenen (des de la meteorologia fins al factor humà) podem garantir el guiatge de persones i proporcionar-los una experiència autèntica i de primera mà de tot el que és la muntanya. Seguretat és formació sobretot. Tenim la formació, i tenim el sentiment.

SOM MUNTANYA! ⛰💪

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *